Augusztus 20-át átölelő hétvégén Hódmezővásárhelyen volt ismét egy fesztiválunk, mégpedig a XII. Pálinka- és Borfesztivál.
Sajnos idő hiányában nem sokat tudtam kint lenni és fotózni, inkább az engem érdeklő téma felé fordultam, és bízva egy kis jó streetfood-ban, megnéztem a kínálatot.
Nagy örömömre szolgált, hogy a helyi Kispiac étterem is kivonult egy fabódéban.
Bánfi István nem volt rest, a fabódé mellett felállított egy faszenes grillkocsit.
3 ételt hoztak ki, mégpedig BBQ csirkemell steak-et, BBQ császárhúst salátával és házi cipóval, illetve BBQ marhanyakat szintén salátával és házi cipóval.
Húsforgatáshoz, grillezéshez a csaBazár is tud eszközöket ajánlani, érdemes a keresőnkbe a grill szót beírni. Van húsforgatónk akár két féle hosszban.
Visszatérve az ételekhez, szerintem nem is kellett ennél több. Ez így még kezelhető és megfelelő kínálat.
A rendelés felvétele után, elkezdte készíteni az aznapi vacsoránkat.
Biztosak lehettünk benne, hogy frissen sültet kapunk, és végre nem kellett azt a fránya, már egyszer emlegetett kiscsirkék melegen tartására használt infralámpát bámulnunk. Én marhanyakat ettem, isteni finom, omlós volt. Nekem úgy tünt, hogy vákumos előfőzött volt a nyak, majd a kommentelők javítanak, ha tévedtem. A házi cipó félbevágva, belső fele megpirítva. Be kell vallanom, normál esetben eszembe sem jutott volna nyakat enni, de ismerve a Kispiacot, rájuk bíztam magam, és nem kellett csalódnom.
A császárhús nekem túl kövér volt, ezért ezt inkább kilőttem.
A csirkemellet pedig másnapra hagytam. Ez egy biztos befutó étel, mindenkinek ajánlott, aki nem merte bevállalni a másik kettőt.
Szóval Bravó Kispiac étterem, így kell ezt csinálni streetfood módra.
Kuponkód : BF2120