Bravó Kispiac, így kell ezt csinálni.

Elöljáróban csak annyit,hogy aki szereti az infralámpák fényénél melegen tartott kitudja mikor sütött húsokat a vurstliban, az inkább keressen másik posztot.

Augusztus 20-át átölelő hétvégén Hódmezővásárhelyen volt ismét egy fesztiválunk, mégpedig a XII. Pálinka- és Borfesztivál.

Sajnos idő hiányában nem sokat tudtam kint lenni és fotózni, inkább az engem érdeklő téma felé fordultam, és bízva egy kis jó streetfood-ban, megnéztem a kínálatot.

Nagy örömömre szolgált, hogy a helyi Kispiac étterem is kivonult egy fabódéban.

Bánfi István nem volt rest, a fabódé mellett felállított egy faszenes grillkocsit.

3 ételt hoztak ki, mégpedig BBQ csirkemell steak-et, BBQ császárhúst salátával és házi cipóval, illetve BBQ marhanyakat szintén salátával és házi cipóval.

Húsforgatáshoz, grillezéshez a csaBazár is tud eszközöket ajánlani, érdemes a keresőnkbe a grill szót beírni. Van húsforgatónk akár két féle hosszban.

Visszatérve az ételekhez, szerintem nem is kellett ennél több. Ez így még kezelhető és megfelelő kínálat.

A rendelés felvétele után, elkezdte készíteni az aznapi vacsoránkat.

Biztosak lehettünk benne, hogy frissen sültet kapunk, és végre nem kellett azt a fránya, már egyszer emlegetett kiscsirkék melegen tartására használt infralámpát bámulnunk. Én marhanyakat ettem, isteni finom, omlós volt. Nekem úgy tünt, hogy vákumos előfőzött volt a nyak, majd a kommentelők javítanak, ha tévedtem. A házi cipó félbevágva, belső fele megpirítva. Be kell vallanom, normál esetben eszembe sem jutott volna nyakat enni, de ismerve a Kispiacot, rájuk bíztam magam, és nem kellett csalódnom.

A császárhús nekem túl kövér volt, ezért ezt inkább kilőttem.

A csirkemellet pedig másnapra hagytam. Ez egy biztos befutó étel, mindenkinek ajánlott, aki nem merte bevállalni a másik kettőt.

Szóval Bravó Kispiac étterem, így kell ezt csinálni streetfood módra.

Kategória: Események a városban | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.