Még mindig hódít a fidget spinner

Vásárhelyen is pörgeti boldog-boldogtalan. Tény, hogy egyszerű és jópofa.

Majdnem akkora őrület az Amerikát már meghódító, hazánkban pár hónapja betörő pörgettyű, a fidget spinner, mint amilyen egy éve a Pokémon Go volt.

Eleinte a fiatalok, sőt a legfiatalabbak voltak odáig érte, de manapság már felnőttek, sőt idősek kezében is fel lehet fedezni a rém egyszerű eszközt, amely már pár száz forintért végtelenül boldoggá teszi gazdáját. A boldogság persze idézőjeles, hiszen hasznáról lehetne vitatkozni.

Az első ígéret az volt, hogy a spinner pörgetése hiperaktív és autizmusgyanús gyerekeknek segít a koncentrálásban. Majd az, hogy egyfajta pótcselekvés, odafigyelést sem igényel a pörgetése, ezáltal csökkenti stresszt. Ez utóbbi nyilván igaz is. Nem egyszer láttuk már megbecsült emberek ujjai között is pörögni, pl Vásárhelyen is.

Aztán nem volt megállás, különböző formákban, méretben, színben és anyagban készülte a spinnerek, és mára már szinte sportággá hízott a vele való trükközések száma és fajtája.

A leglátványosabb spinnerekbe apró villogó, vagy világító ledeket is szereltek, sőt a legmenőbbeknél ennek még az intenzitását is lehet állítani.

Mi próbára a Csabazár.hu webáruháztól kaptunk spinnert, ahol hatalmas a méret, anyag és formaválaszték.

Kategória: Szabadidő | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.