Szerszámok a tavaszi kerti küzdelemhez

Amikor beköszönt a hirtelen tavasz, – és most ezt történt – de nincs az embernek elég megfelelő szerszáma a kerti munkához, akkor ezúttal is irány a Klauzál utcai műanyagbolt Vásárhelyen.

Ha panelből költözik (költözne) az ember kertes házba rögtön azzal szembesül, ez sincs, az sincs, még a legalapvetőbb tavaszi munkálatokba sem tud belekezdeni az elhanyagolt kertben.



Nosza, látogassuk hát meg a Klauzál utcai műanyagboltot, ahol az olcsótól a még olcsóbbig, de a maximálisan jól használható szerszámokig mindent megtalálunk.

Első körben metszéshez, bokorirtáshoz, száraz fű vágásához kerestünk eszközöket. A jó minőségű, erős vasú szerszámokkal már csatába indulatunk a kertben, és nem kétséges, ki lesz a nyertes.

Az elburjánzott, évekig nem metszett  tízegynéhány szőlőtőke megzabolázásra a boltban kapható „legdrágább” (1200 Ft) metszőollóra esett a választásunk. De, ne is akarjunk gyengébb minőségűt. Az olló a vastagabb ágakat, sőt a keményebb bokrok és fák ágait is remekül szabta, de jó szolgálatot tett a már régebben levágott ágak, gallyak rőzsébe rendezésében.

A vastagabb ágakat is egy tőke és egy kisebb balta segítségével gyorsan össze lehetett darabolni, bár itt meg kell jegyezni, némi élesítést igényel a vásárolt szerszám.

Az évekig növő, le nem vágott, térdig érő, de lenőtt fű rendberakásához egy teljesen egyszerű gereblyét, valamint egy sarlót választottunk. A sarló borotvaéles, védőéllel árulják, nemcsak a füvet és gazt, de a fal tövére, sarkokba vadult borostyánt is jól vágta.

A használhatatlan fű tárolására, majd elszállítására a legerősebb fajtájú fekete fóliazsákot választottunk. A kis kapa szintén kiváló választás volt. Erra a járdarések, az előkert és a fal tövének gazmentesítésekor volt szükség. Szintén megérte az árát.

A bemutatott „egységcsomagért” nagyjából 8 ezer forintot fizettünk a Klauzál utcai műanyagboltban.

Kertész Misi

A bejegyzés kategóriája: Otthon, kert
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.