A Sport és Gourmet Fesztiválról pár szóban képekkel

A fesztivál a Junior Úszó EB kísérőrendezvénye volt Hódmezővásárhelyen.

Nagy tömegeket mozgatott meg, nagyon sokan kilátogattak a város sétálóutcájára.

Az itt felállított fa pavilonokban kínálták potékájukat a különféle étel és ital készítők, kereskedők.
Már vártam a rendezvényt, mert alapból nálunk még nincs igazi street food. Az italfelhozatal bőséges volt, kézműves sörök, borok voltak zömében. Az ételkínálat nem volt túl változatos, kézműves hamburger, BBQ marha és sertéshús és burger, pizza, burgonyachips, házirétes az említésre méltó.


A 2,5 tonnás gőzmozdony smoker, a Befaló Bill-nél. Nekem kicsit sok volt a „smoke”, de ez biztosan a stílus sajátja. A hús eszméletlen omlós, puha és ízletes volt. Nekem jobban bejött volna, ha a zsemle amiben adták meleg, ne adj isten a belső fele grillen pirított. A belerakott savanyúság nagyon elhűtötte, így az összhatás nem volt az igazi.


Amúgy ki van ez találva, authentikus gúnya, vadnyugati feeling.


Hordó pizzéria.
Az ő pizzájukat már ismertük, hozták a szokásos szintet. Mondjuk ha lesétáltunk volna a kb.500m-re lévő Hordó-ba, akkor lehet, hogy ugyanezért a pénzért egy majd 28cm-es pizzát tömhettünk volna a hasunkba.
Házi használatra nálunk is vannak ehhez hasonló kerek fa tálalók.




Tom Burger – Baan’s kitchen.

A srácok lazák, a hangulat jó. Remélem a lazaság nem megy a minőség rovására.



Náluk éreztem azt, hogy holnap is jövök. Végigettem három burgerüket 3 este. A The Jack-et hagytam utoljára, nekem az már túl csípős volt. A legjobban a The Super cheese ízlett.


Juicy Lucy

The Super cheese

Kürtöskalácsos. Újdonság volt nekem a csokis kókuszos. Tök jó volt nézni, ahogy a gőzölgő, forró kalácson megolvasztja a srác a csokoládét.

Ha otthon is ki szeretnéd próbálni a kürtöskalács készítését, rendelhetsz tőlünk grill-re való sütőformát, vagy akár mini kürtöskalács sütő készletet.







Jelenleg szerintem a város legjobb fagyizója az Ice Millennium. Itt egy gombóc nem az az alaposan lehúzott, dekára kimért adag, hanem ami egy kanyarintásra kijön, megy is a tölcsérbe. Az ízek is jók, a választék is széles.






Összességében remek hangulatú rendezvényt kaptunk, remélem lesz még folytatás, egy kicsit változatosabb étel felhozatallal. Többször szeretnék enni végre igazi, trendi street food kajákat.

Kategória: Események a városban | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.