Skip to content

Bravó Kispiac, így kell ezt csinálni.

Elöljáróban csak annyit,hogy aki szereti az infralámpák fényénél melegen tartott kitudja mikor sütött húsokat a vurstliban, az inkább keressen másik posztot.

Augusztus 20-át átölelő hétvégén Hódmezővásárhelyen volt ismét egy fesztiválunk, mégpedig a XII. Pálinka- és Borfesztivál.

Sajnos idő hiányában nem sokat tudtam kint lenni és fotózni, inkább az engem érdeklő téma felé fordultam, és bízva egy kis jó streetfood-ban, megnéztem a kínálatot.

Nagy örömömre szolgált, hogy a helyi Kispiac étterem is kivonult egy fabódéban.

Bánfi István nem volt rest, a fabódé mellett felállított egy faszenes grillkocsit.

3 ételt hoztak ki, mégpedig BBQ csirkemell steak-et, BBQ császárhúst salátával és házi cipóval, illetve BBQ marhanyakat szintén salátával és házi cipóval.

Húsforgatáshoz, grillezéshez a csaBazár is tud eszközöket ajánlani, érdemes a keresőnkbe a grill szót beírni. Van húsforgatónk akár két féle hosszban.

Visszatérve az ételekhez, szerintem nem is kellett ennél több. Ez így még kezelhető és megfelelő kínálat.

A rendelés felvétele után, elkezdte készíteni az aznapi vacsoránkat.

Biztosak lehettünk benne, hogy frissen sültet kapunk, és végre nem kellett azt a fránya, már egyszer emlegetett kiscsirkék melegen tartására használt infralámpát bámulnunk. Én marhanyakat ettem, isteni finom, omlós volt. Nekem úgy tünt, hogy vákumos előfőzött volt a nyak, majd a kommentelők javítanak, ha tévedtem. A házi cipó félbevágva, belső fele megpirítva. Be kell vallanom, normál esetben eszembe sem jutott volna nyakat enni, de ismerve a Kispiacot, rájuk bíztam magam, és nem kellett csalódnom.

A császárhús nekem túl kövér volt, ezért ezt inkább kilőttem.

A csirkemellet pedig másnapra hagytam. Ez egy biztos befutó étel, mindenkinek ajánlott, aki nem merte bevállalni a másik kettőt.

Szóval Bravó Kispiac étterem, így kell ezt csinálni streetfood módra.

  • Facebook

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

:'(  :-)  :-|  :-O  :-(  8-)  :-D  :-P  ;-) 
Pavatar, Pavatar, Pavatar, Pavatar, Pavatar, Pavatar author images supported.
Form options