Skip to content

Szerszámok a tavaszi kerti küzdelemhez

Amikor beköszönt a hirtelen tavasz, – és most ezt történt – de nincs az embernek elég megfelelő szerszáma a kerti munkához, akkor ezúttal is irány a Klauzál utcai műanyagbolt Vásárhelyen.

Ha panelből költözik (költözne) az ember kertes házba rögtön azzal szembesül, ez sincs, az sincs, még a legalapvetőbb tavaszi munkálatokba sem tud belekezdeni az elhanyagolt kertben.

Nosza, látogassuk hát meg a Klauzál utcai műanyagboltot, ahol az olcsótól a még olcsóbbig, de a maximálisan jól használható szerszámokig mindent megtalálunk.

Első körben metszéshez, bokorirtáshoz, száraz fű vágásához kerestünk eszközöket. A jó minőségű, erős vasú szerszámokkal már csatába indulatunk a kertben, és nem kétséges, ki lesz a nyertes.

Az elburjánzott, évekig nem metszett  tízegynéhány szőlőtőke megzabolázásra a boltban kapható „legdrágább” (1200 Ft) metszőollóra esett a választásunk. De, ne is akarjunk gyengébb minőségűt. Az olló a vastagabb ágakat, sőt a keményebb bokrok és fák ágait is remekül szabta, de jó szolgálatot tett a már régebben levágott ágak, gallyak rőzsébe rendezésében.

A vastagabb ágakat is egy tőke és egy kisebb balta segítségével gyorsan össze lehetett darabolni, bár itt meg kell jegyezni, némi élesítést igényel a vásárolt szerszám.

Az évekig növő, le nem vágott, térdig érő, de lenőtt fű rendberakásához egy teljesen egyszerű gereblyét, valamint egy sarlót választottunk. A sarló borotvaéles, védőéllel árulják, nemcsak a füvet és gazt, de a fal tövére, sarkokba vadult borostyánt is jól vágta.

A használhatatlan fű tárolására, majd elszállítására a legerősebb fajtájú fekete fóliazsákot választottunk. A kis kapa szintén kiváló választás volt. Erra a járdarések, az előkert és a fal tövének gazmentesítésekor volt szükség. Szintén megérte az árát.

A bemutatott „egységcsomagért”  nagyjából 8 ezer forintot fizettünk a Klauzál utcai műanyagboltban.

Kertész Misi

  • Facebook

Trackbacks

No Trackbacks

Comments

Display comments as Linear | Threaded

No comments

Add Comment

Enclosing asterisks marks text as bold (*word*), underscore are made via _word_.
Standard emoticons like :-) and ;-) are converted to images.
E-Mail addresses will not be displayed and will only be used for E-Mail notifications.

To prevent automated Bots from commentspamming, please enter the string you see in the image below in the appropriate input box. Your comment will only be submitted if the strings match. Please ensure that your browser supports and accepts cookies, or your comment cannot be verified correctly.
CAPTCHA

:'(  :-)  :-|  :-O  :-(  8-)  :-D  :-P  ;-) 
Pavatar, Pavatar, Pavatar, Pavatar, Pavatar, Pavatar author images supported.
Form options